Farliga yrken

Alla måste vi ju jobba för att försörja oss, så är det bara i livet. Jag satt och funderade på olika yrken och tänkte på typiskt farliga jobb. Det första som kom upp var brandman. Det kan ju verkligen vara farligt. Sedan tänkte jag på polis, också ett farligt jobb eftersom man inte vet vilka skurkar man kan möta. Det farligaste yrket måste väl ändå vara soldat tror jag. De sätter ju livet på spel inför varje uppdrag de åker på. Soldat är verkligen inte ett yrke som skulle passa mig särskilt bra. Kanske konditor? Det är ett farligt gott jobb. Eller kanske komiker skulle passa mig, ett farligt roligt jobb! En kompis till mig jobbar som konsultläkare och det hamnar i kategorin för farligt viktiga jobb. Att jobba på till exempel ICA får nog ses som ett farligt vanligt jobb. Huvudsaken är i alla fall att man trivs och tjänar pengar, gärna farligt mycket!

Brandmän som släcker eld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *